17.23Parejo voorziet veelbesproken Vinícius van advies: 'Daar moet je boven staan'
17.23Elfrink: ‘Sergiño Dest kan absolute grootverdiener worden bij PSV’
17.17VP-voetbalkantine: 'Zonder Henderson maakt Ajax geen kans in de klassieker'
17.12Tonali opnieuw in de problemen: Newcastle blijft middenvelder desondanks steunen
16.53'Ajax-flop in beeld bij AS Roma: Italianen bereiden zich voor op vertrek Lukaku'
16.53FC Den Bosch-investeerders houden het voor gezien: Amerikanen trekken zich terug
16.48Oosting baalt van situatie Brenet: 'Veel mensen zullen het niet verwachten...'
16.43Dyche snapt Southgate niet en heeft update over Danjuma
16.41Manchester United en Erik ten Hag richten pijlen op aanvaller van Real Madrid
16.36Sandro Tonali moet vrezen voor nog langere schorsing nadat hij ook gokte als speler van Newcastle United
16.35Bayern ziet in voormalig trainer Man United beste alternatief voor Xabi Alonso
16.24MVV voorkomt transfervrij vertrek tweetal: 'Kapitaal staat op het veld'
16.22Pak 50x je inzet als PSV zaterdag wint op bezoek bij NEC!
16.21Kökcü in genade aangenomen bij Benfica na gesprek met Schmidt
16.2099-voudig FC Utrecht-rechtsback staat voor vertrek na aantrekken Horemans
16.16Onherkenbare Nicklas Bendtner volgt Kenneth Perez op als analist
16.11'Bayern wijst alternatief voor Alonso aan en zet streep door grote namen'
16.07Toch grotere selecties op het EK? UEFA gaat erover in gesprek met bondscoaches
15.53'Manchester United stelt nieuwe prioriteit: Real Madrid-spits in beeld'
15.53Panenka | ‘Het kan twee kanten op met Santiago Giménez: of Atlético Madrid of Sporting Gijón’
15.50Van 't Schip licht overwegingen rondom Brobbey toe: 'Je weet dat het fout kan gaan'
15.48Cristiano Ronaldo showt met een Ferrari van 2,4 miljoen euro zijn nieuwste ‘ruimteschip’
15.35Volgend hoofdstuk in Italiaans gokschandaal: Tonali wacht nieuwe schorsing
15.22Een buitenlandse topwedstrijd bezoeken? Koop je kaarten in de ticketshop!
15.19Reeds geschorste Tonali opnieuw in de problemen wegens gokken
15.18Gerehabiliteerd bestuurslid besluit na Smit-vertrek Volendam toch te verlaten
15.18Been laait discussie op: ‘Hij is minimaal gelijkwaardig aan Bart Verbruggen’
15.00Tonny van Leeuwen: de legende van FC Groningen die nooit voor de club speelde
14.55Van 't Schip krijgt lachers op zijn hand met grap over 'duur' Ajax-contract
14.52UEFA reageert snel op klacht Ronald Koeman over EK-selecties: ‘Alle ideeën zullen worden overwogen’
14.50John van ’t Schip stopt na het seizoen als Ajax-coach: ‘Praten wel over een andere rol voor meerdere jaren’
14.47'Xavi is leugens van Spaanse pers spuugzat en gaat stap verder dan De Jong'
14.40Van 't Schip prijst 'idool' Brobbey: 'Gaat er op fantastische manier mee om'
Resultaten x
Overige

Heitinga en Drenthe vellen City, Red Devils en Spurs profiteren

Naast alle transferperikelen in binnen- en buitenland werd er op dinsdag 31 januari ook gewoon gevoetbald in binnen- en buitenland. Ook in de Premier League, waar onder meer Chelsea, Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur zich lieten zien.

31-01-2012 22:58 door Redactie ELF Voetbal
Swansea - Chelsea (1-1)

Michel Vorm heeft met Swansea een topprestatie geleverd. Tegen steenrijke Chelsea werd door de promovendus met 1-1 gelijkgespeeld. Vijf minuten voor de rust legde Scott Sinclair na afleggen van Danny Graham het eerste doelpunt van de wedstrijd in het netje. Ashley Cole kreeg in de 84ste minuut na een late tackle zijn tweede gele kaart uit handen van scheidsrechter André Marriner. Maar ondanks dat gaf Chelsea zich niet gewonnen. Via een van richting veranderde voorzet van José Bosingwa werd het in de vierde minuut van de blessuretijd 1-1. Bij Swansea stond de 28-jarige Vorm negentig minuten onder de lat. Kemy Agustien kwam in de 67ste minuut binnen de lijnen.
Tottenham Hotspur - Wigan Athletic (3-1)

Rafael van der Vaart doet nog altijd mee in de titelstrijd van de Premier League. De 28-jarige middenvelder liet het Wigan Athletic van Ronnie Stam puntloos achter: 3-1. Na 64 minuten stond er een comfortabele 3-0 voorsprong op het scorebord. Gareth Bale (2x) en Luka Modric (schot van buiten de zestien) waren daar verantwoordelijk voor. Jame McArthur deed in de tachtigste minuut wat terug namens de club van trainer Roberto Martinez. Van der Vaart werd in de 31ste minuut naar de kant gehaald, omdat hij een spierblessure had opgelopen. Daarover later ongetwijfeld meer.
Wolverhampton - Liverpool (0-3)

Niet alleen in bekerverband doet Liverpool het uitstekend, ook in de Premier League verloopt alles naar wens voor The Reds. Tegen Wolverhampton werd gescoord en de nul gehouden: 0-3. De o zo bekritiseerde Andrew Carroll opende de score namens Liverpool. De margeverdubbeling kwam negen minuten later op naam van Craig Bellamy. Dirk Kuyt liet zich net als in de beker tegen Manchester United (2-1 overwinning) van zijn doeltreffendste kant zien. Twaalf minuten voor tijd bepaalde de 31-jarige Katwijker de eindstand op 0-3.
Everton - Manchester City (1-0)
Duur, heel duur puntverlies voor Manchester City. Het Everton van John Heitinga en Royston Ricky Drenthe heeft de sterrenequipe van Roberto Mancini niet alleen van scoren afgehouden, ook werd op Goodison Park  met de volle buit aan de haal gegaan. Door een doelpunt van Darron Gibson (harde knal na een opgezette aanval van Drenthe) werd doelman Joe Hart in de luren gelegd. Diezelfde Hart wist in de eerste helft van het duel niet wat hem overkwam toen een 'supporter' het veld betrad die zich aan één van zijn doelpalen vastmaakte. Tijdens een staking van enkele minuten kon de man worden bevrijd. Hem wacht vermoedelijk een levenslang stadionverbod. Voor Manchester City, waar Nigel de Jong als invaller binnen de lijnen kwam, betrof de verliespartij tegen The Toffees de derde uitnederlaag van het seizoen.
Manchester United - Stoke (2-0)

Manchester United heeft optimaal geprofiteerd van het puntverlies van lijstaanvoerder Manchester City. Twee strafschoppen bleken voldoende voor een overwinning op Stoke: 2-0. Het eerste buitenkansje werd in de 38ste minuut benut door Javier Hernandez, beter bekend als Chicharito. The Red Devils kregen de penalty na een overtreding van Jermaine Pennant op Ji-Sung Park. In het tweede bedrijf mocht Dimitar Berbatov aanleggen vanaf de elfmeterstip. Jonathan Walters was daar verantwoordelijk voor. Ook de Bulgaar ging niet in de fout. Door de overwinning staan Manchester United en Manchester City nu in punten gelijk.