Laatste nieuws
01.00Wat je niet zag op tv: Mbappé veroorzaakt enorme ruzie in catacomben na uitschakeling Barcelona
00.15Martinez pakt tweede geel in penaltyserie, maar helpt Villa aan halvefinaleplek
00.05Goed nieuws voor Nederland: Benfica sneuvelt tegen Marseille
00.00Atalanta knikkert Liverpool uit Europa League, Frimpong scoort voor Leverkusen

Gisteren

23.55Fenerbahçe verliest na gemiste penalty Tadic, historische prestatie Brugge
23.53VI Live: Marseille en Olympiakos na strafschoppen door
23.53Tadic, Ünder en Bonucci missen penalty voor Fenerbahçe: Olympiacos stoot door
23.52Gemiste penalty Tadic begin van het einde voor Fenerbahçe
23.52Gemiste penalty Tadic wordt Fenerbahçe fataal
23.48Benfica en Kökçu klaar in Europa na misser Di María op moment suprême
23.47Ruime voorsprong Nederland op Portugal na pijnlijke uitschakeling Benfica
23.47Voorsprong Nederland op Portugal blijft riant na pijnlijke uitschakeling Benfica
23.40De Boer had botsing bij Ajax: 'Hij bleef tien minuten op wc, ik gooide 'm eruit'
23.35VI Live: strafschoppen in Frankrijk en Turkije
23.25Grote vreugde Leverkusen: Frimpong blijft koel en redt ongeslagen status
23.06Historische prestatie Club Brugge in Europees verband
23.05Atalanta niet meer in de problemen tegen Liverpool, Frimpong houdt ongeslagen status Leverkusen in stand
23.01Atalanta completeert flinke stunt tegen Liverpool, ook Feyenoord-beul stoot door
22.59Leverkusen zet succesreeks voort dankzij Frimpong, ook Roma door
22.58Tienkoppig AS Roma verslaat AC Milan opnieuw en meldt zich bij laatste vier
22.29Rood voor Roma: Leão kermt van de pijn na flinke zaag op de enkels
22.24Van Hooijdonk begrijpt niets van ‘Martínez-regel’: ‘Vrijbrief om te klootviolen’
22.20Emiliano Martínez laat zich weer zien: tweede geel in penaltyserie na provocaties, maar toch de held van Aston Villa
22.12Verbijstering om hoofdrol Emiliano Martínez: 'Vrijbrief om te klootviolen'
22.04'Maatsen wil weg bij Chelsea, Bayern gaat voor vertrek Musiala liggen'
21.59Bizar: Martínez ontvangt twee keer geel, blijft staan en pakt beslissende penalty
21.49Emiliano Martínez krijgt twee keer geel maar géén rood dankzij speciale regel
21.46Emiliano Martínez krijgt tweede geel in penaltyreeks, maar mag blijven staan
Resultaten x
Binnenland

Ajax beëindigt fraaie ADO-serie, maar is geen kampioen

Ajax heeft zijn plicht gedaan door Henk Fräser zijn eerste nederlaag als hoofdtrainer van ADO Den Haag te bezorgen: 3-2. Feyenoord stelde het kampioensfeestje van de Amsterdammers echter uit. Met nog twee speelrondes te gaan kan de titel in theorie enkel nog op doelsaldo worden misgelopen en dus moet op zondag 27 april (14:30 uur)

13-04-2014 18:22 door Redactie ELF Voetbal

Frank de Boer kon geschiedenis schrijven door als eerste hoofdtrainer van Ajax vier keer op rij het landskampioenschap in de wacht te slepen. Enkel Guus Hiddink (zes), Rinus Michels en Louis van Gaal (beiden vier) wonnen de Nederlandse titel tot op heden vaker dan de 43-jarige oefenmeester. Vereiste voor het landskampioenschap was dat de Amsterdammers minimaal één punt meer dan Feyenoord moesten behalen in de 32e speelronde van de Eredivisie. Feyenoord bracht een bezoek aan PSV, op hetzelfde tijdstip als het thuisduel van Ajax met ADO Den Haag.

Ajax drukte in de beginfase op de verdediging van ADO Den Haag, maar echt gevaarlijk werden de Amsterdammers niet. Na tien minuten was Bojan Krkic dicht bij de 1-0. Echter zag de FC Barcelona-huurling zijn afstandsknal gekeerd worden door doelman Gino Coutinho. Bojan vormde sowieso een plaag voor de Haagse verdediging. Een klein kwartier voor rust kon Coutinho een één-op-één met de 23-jarige Spanjaard nog maar net in zijn voordeel beslechten.

Toch kwam Ajax aan de leiding. Een vrije trap van Lasse Schöne werd verlengd door Christian Poulsen, buiten het bereik van Coutinho: 1-0. Het betrof zijn eerste doelpunt van het seizoen. Lang kon Ajax echter niet genieten van de voorsprong. Eén minuut later was er een eigen doelpunt te zien van Stefano Denswil, die op onbegrijpelijke wijze een voorzet van Aaron Meijers achter doelman Jasper Cillessen werkte. Zo vielen er in één minuut twee doelpunten te aanschouwen in Amsterdam.

Een optreden van Peter Beense hield de supporters van Ajax warm tijdens de tijdelijke onderbreking. Voorlopig zag het er niet naar uit dat Ajax vandaag de landstitel zou vieren. In de tweede helft kwamen de hoofdstedelingen wel weer op voorsprong. Davy Klaassen ramde de bal in de korte hoek voorbij Coutinho: 2-1. Tom Beugelsdijk was de 21-jarige middenvelder helemaal kwijt. Eerder in de wedstrijd moest Coutinho ook al redding brengen op een inzet van Klaassen. ADO Den Haag leek af te stevenen op de eerste nederlaag onder het bewind van Fräser. Of zat er nog een stunt in?

Nee, een stunt zat er niet in. Een klein kwartier voor tijd gooide Thulani Serero de wedstrijd op slot na een fraaie assist van Poulsen. De 3-2 in de slotminuut kwam vervolgens te laat om het duel nog echt spannend te maken. Beugelsdijk kreeg het doelpunt op zijn naam, nadat hij de bal tegen zich kreeg gekopt door Michiel Kramer. Laatstgenoemde kopte uit een voorzet van Mike van Duinen. Voor het eerst sinds 27 wedstrijden kreeg Ajax thuis twee tegendoelpunten om zijn oren.

Ajax deed zijn plicht, alleen is het nog geen kampioen. Feyenoord won met 0-2 op bezoek bij PSV. Met nog twee speelrondes te gaan is Ajax nu echter niet meer afhankelijk van resultaten in andere duels. In speelronde 33 is een punt genoeg voor de titel. Ajax is nu negentien competitiewedstrijden ongeslagen. In de tien beste competities van Europa geniet enkel Benfica (25) een langere reeks. Wellicht een extra motivatie om het seizoen met minimaal twee punten te beëindigen.